Ogórkowa na króliku.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • królik

    1 przednia część
  • ogórki kiszone

    7 sztuk
  • marchew

    2 średnie sztuki
  • śmietana 18 proc

    2 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • Koperek suszony Prymat

  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • ziemniaki

    5 dużych sztuk
  • kwas z ogórków

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

- przednią część królika gotować do miękkości, wyjąć z rosołu
- do powstałego bulionu dodać pokrojoną w kostkę marchew i ziemniaki
- przestygniętą część królika obrać od kości i wrzucić do miękkich warzyw
- gdy upewnimy się, że warzywa i mięso są idealnie miękkie dodajemy ogórki starte na grubych oczkach wraz z kwasem, chyba że nie lubimy mocno kwaśnej zupy wtedy dodajemy tylko ogórki, gotujemy wszystko około 15 min
- doprawiamy do smaku kucharkiem
- mąkę mieszamy ze śmietaną, hartujemy z zupą i zaprawiamy ją, gotujemy jeszcze chwilę
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 28.01.2014 00:11
pyszna i zdrowa zupka
paula99926 25.01.2014 10:14
jedna z ulubionych zup mojej córki ;)
mitek111 24.01.2014 19:20
Zdrowy i pozywny posiłek
Katarzyna54 23.01.2014 18:54
fajna zupa, ja też wolę kwaśną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat