Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki z musztardą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogorki gruntowe prerośniete 3 kg
ocet 1 szklanka
musztarda 5 łyżek
cukier 0,75 szklanki
sól 1,5 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki z musztardą

Ogórki obrać i wydrążyć z pestek przekrawając na 4 części . Wkładamy do słoika. Zalewę przygotowujemy osobno w garnku. 2,5 litra wody zagotowujemy z 5 łyżkami musztardy,0,75 szklanki cukru, 1 szklankę octu, 1,5 łyżki soli. Do słoika dodajemy czosnek, koper, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, Marynatę zagotowujemy i zalewamy ogórki. Odwracamy i gotowe do spiżarni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 11.10.2016 12:15
Podziwiam ogrom włożonej pracy
Habibi 10.10.2016 16:56
niby popularne te ogórki, a każdy robi inaczej ;) ja mam zupełnie inną zalewę :)
jagoda5913 10.10.2016 11:39
duże zapasy , dobry przepis
mirosława4 10.10.2016 11:23
ale zapasy , na zimę jak znalazł :)
Renataj 10.10.2016 11:08
Robiłam podobnie /dla pewności pasteryzowałam/- bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak