Ogórki z kefirem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    70 dkg
  • sól

    0,5 łyżeczki
  • kefir

    1 opakowanie
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obieramy i myjemy. Kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy, aby zmiękły. Nadmiar soku odlewamy.
Do przygotowanych ogórków dodajemy kefir i sok ze świeżo wyciśniętej cytryny. Wszystko dokładnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat