Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki z kalarepą i jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki świeże 2 szt
kalarepka młoda 1 szt
jabłko 1 szt
sok z cytryny do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki
koperek 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana

Porada

Ogórki z jabłkami i kalarepką podawać z dodatkiem śmietany

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki z kalarepą i jabłkami

Ogórki obrać i posiekać w cienkie plasterki tak jak na mizerię. Obraną kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Obraną kalarepkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Jabłko bez nasion posiekać w plasterki lub zetrzeć na tarce do ogórków. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski. Wszystko skropić sokiem z cytryny. Dodać przyprawę kucharek, koperek, przyprawić do smaku pieprzem( ewentualnie solą) wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.11.2014 17:58
bardzo smaczne i dietetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak