Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie z czarnym pieprzem

5.0
(31)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki
3 kg
czosnek
1 główka
cukier
1/2 kg
ocet 10 %
2 szklanki
sól
4 łyżki
Sklep Prymat
olej roślinny
8-10 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
4 łyżki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie z czarnym pieprzem

Ogórki ze skórką myjemy kroimy na plasterki, zasypujemy solą podaną w przepisie odstawiamy na 3 godziny aby puściły sok.Po upływie 3 godzin sok z ogórków odlewamy do garnka, wsypujemy cukier, wlewamy ocet, gotujemy.

Do ogórków dodajemy ząbki czosnku wsypujemy pieprz, wlewamy olej, mieszamy.Zalewamy całość gorącą zalewą, odstawiamy na 2 godziny po czym wkładamy do wyparzonych czystych słoików, zakręcamy, pasteryzujemy 2-3 minuty od zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak