Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w zalewie z curry i kurkumą

3.0
(20)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 3 kg
Gorczyca biała cała Prymat 5 łyżeczek
ziele angielskie 1 op
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 op
Zalewa:
woda 5 szklanek
cukier 1,5 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
sól 2 łyżki
curry 3 łyżeczki
kurkuma 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w zalewie z curry i kurkumą

Ogórki obieramy i kroimy w paski. Do każdego słoika /1 litrowego/ wrzucamy po 5 ziaren pieprzu i ziela angielskiego oraz łyżeczkę gorczycy. Ogórki układamy dość ciasno w słoikach. Składniki zalewy zagotowujemy, odstawiamy, studzimy i przestygniętą zalewą zalewamy ogórki w słoikach. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 24.08.2012 08:49
jadłam takie ogórki,są smaczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak