Ogórki w zalewie octowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    1 kg
  • sól kamienna

    2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżeczki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • koper

    do smaku
  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżeczki
  • chrzan

    2 kawałki
  • marchew

    4 krążki
  • cebula

    1 szt
  • ocet

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć, ułożyć ciasno w słoikach, dodać przyprawy, ocet i zalać zimną wodą, zakręcić zakrętki. Włożyć do garnka z wodą, zagotować i utrzymywać w lekkim wrzeniu około 15 min. Wystudzić, wynieść w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 03.10.2012 23:26
bardzo dobry przepis
Iwusia 03.10.2012 23:26
bardzo dobry przepis
Dorian 30.09.2012 18:44
pyszne
Iwona51 08.11.2011 13:27
super
mehia 08.04.2011 20:30
apetyczne
Wafelek2601 08.04.2011 11:22
pyszne
plocia 16.02.2011 21:27
z marchewką jeszcze nie robiłam
MAR3STA 08.11.2010 11:19
znakomite na zimę!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat