Ogórki w plastrach

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • ogórek

    2 kg
  • koper

    1 szt

Zalewa

  • woda

    5 szkl
  • ocet

    1 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myjemy i kroimy w grubsze plastry. Składniki zalewy mieszamy i gotujemy. Ogórki wkładamy do słoików,dodajemy kawałki kopru i zalewamy gorącą zalewą i zakręcamy. Przekręcamy do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat