Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w musztardzie sarepskiej

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 3 kg
woda 5 szkl
ocet 10 % 1 szkl
sól 3 łyżki
cukier 10 łyżek
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w musztardzie sarepskiej

Ogórki obrane i pokrojone w ćwiartki poukładać na stojąco w słoikach.
Pozostałych składniki wymieszać zagotować i ostudzić.
Wlać do słoików z ogórkami. Pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 21.10.2013 18:55
robiłam w ub. sezonie,są przepyszne
Seba 01.09.2013 11:44
fajny pomysł
jussta 24.08.2013 14:38
smaczne ogórki
Aannkaa82 07.08.2013 18:48
Ja nie jadłam (nie jadam musztardy) ale podobno są bardzo smaczne. :)
Rybciia 16.07.2013 10:00
smaczne :-)
adelajda 13.07.2013 06:49
jadłam są super
pestka 27.06.2013 14:21
takiej zalewy nie robiłam jeszcze
Bernadeta1 20.06.2013 00:41
robię takie, smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak