Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki w curry

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Podstawowe

ogórek gruntowy

Zalewa (proporcje)

woda 4 l
ocet 10 % 300 ml
sól 4 łyżki
cukier 1 szklanka
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
czosnek 1 główka
Gorczyca biała cała Prymat
kwiatostan kopru

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki w curry

Wodę gotujemy razem z solą ,cukrem ,curry i octem. Zalewę studzimy ,ogórki obieramy i kroimy na 4 cm kawałki. Przekładamy je do słoików ,dodajemy do każdego słoika kwiatostan kopru ,liść laurowy ,kilka ziarenek pieprzu ,pokrojony w plasterki czosnek (kilka płatków) ,kilka ziarenek gorczycy ,kilka ziarenek ziela angielskiego i zalewamy wcześniej przygotowaną marynatą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak