Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki w chili

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2,5 kg
czosnek 1,5 główki
chili 3 łyżeczki
cukier 0,5 kg
olej 8 łyżek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 4 łyżki
ocet 10 % 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki w chili

Ogórki obrałam, pokroiłam w kostkę, wsypałam sól, wymieszałam i odstawiłam na 5 godzin.
Do garnka wlałam ocet, olej, wsypałam cukier, zagotowałam, odstawiłam do wystygnięcia.
Czosnek obrałam, pokroiłam w plastry, dodałam do ogórków, wsypałam chili, wlałam zimną zalewę, wymieszałam, pozostawiłam na kolejne 12 godzin.
Przełożyłam do słoików. Pasteryzowałam 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak