Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki marynowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ogórki (mniejsze)
cebula ok. 3 sztuki
ziele angielskie
Gorczyca biała cała Prymat

ZALEWA

woda 6 szklanek
sól 1/2 szklanki
cukier 5 szklanek
ocet 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki marynowane

Ogórki dokładnie myjemy, po czym układamy w słoikach. Na dno słoików wkładamy po kilka kulek ziela angielskiego i gorczycy. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i układamy na ogórkach. Składniki zalewy zagotowujemy i studzimy.
Zimną marynatą zalewamy ogórki w słoikach. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na 3 godz. Po tym czasie słoiki z ogórkami gotujemy 12 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 20.08.2015 14:02
pyszne do II dania i kanapek z wedliną
Aleksandra/Olcia 20.08.2015 09:47
do kotletów mielonych idealne :) albo kanapeczki z pasztetem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak