Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OGÓRKI MAŁOSOLNE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

PORCJA NA TRZY LITROWE NACZYNI
ogórki 2,5 kg
sól 3 łyżki
czosnek 5-6 ząbków
korzeń chrzanu kawałek
koper świeży kilka gałązek

Przepis i sposób przygotowania na: OGÓRKI MAŁOSOLNE

Ogórki dokładnie umyc i ułożyc w wyparzonym naczyniu. Czosnek obrac ze skórki i pokroic na połówki. Każdą warstwę ogórków przekładac kawałkami czosnku, korzeniem lub liścmi chrzanu i koper. Zalac gorącą wodą z solą, można również zimną. Przydusic aby żaden ogórek nie wystawał i trzymac w ciepłym miejscy przez 2 dni.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 07.07.2013 09:32
Lubię małosolne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak