ogórki małosolne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • chrzan

    2 szt
  • koper świeży

    4 szt
  • czosnek

    6 ząbków
  • sól

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Przygotować słoik, sparzyć go. 2,5l wody wymieszać z solą. Czosnek poobierać. Koper opłukać. Ogórki dokładnie umyć.
2. Na dno słoika dać koper oraz czosnek. Poukładać ogórki. Zalać wodą z solą, zakręcić słoik i odstawić w ciepłe miejsce.
3. Ogórki najlepsze są po dwóch dniach. Dlatego najlepiej jest robić ich mało a często.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Yvonne 15.05.2011 12:02
rewelacja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat