Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kwaszone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 9 sztuka
marchew 1 sztuka
czosnek 2 sztuka
liść chrzanu 1 sztuka
koper świeży 1 sztuka
woda 5 litr
przyprawa do kwaszenia ogórków 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kwaszone

Kroki postępowania

1
Na wstępie przyrządzania kwaszonych ogórków należy przygotować słoiki. Dokładnie myjemy i oczyszczamy ogórki, marchewkę i liść chrzanu.
Krok 1 - Ogórki kwaszone foto
2
Ciasno układamy ogórki w słoiku. Następnie wkładamy do słoika: obraną marchewkę, 2 ząbki czosnku, liść chrzanu,koper.
Krok 2 - Ogórki kwaszone foto
3
W kolejnym etapie do słoika z poukładanymi ogórkami dodajemy 2 łyżki przyprawy do ogórków kwaszonych.
Krok 3 - Ogórki kwaszone foto
4
Słoik należy uzupełnić wodą i mocno zakręcić.
Krok 4 - Ogórki kwaszone foto
5
Gotowe słoiki odstawiamy do zakwaszenia. Smacznego!!!!!!!!
Krok 5 - Ogórki kwaszone foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 13.03.2013 19:34
smaczne ogóreczki
wiola333 08.02.2013 09:43
pycha
Gracer 03.11.2012 19:11
Oj ewa ale jesteś upierdliwa strasznie, należy wyciągnąć ten liść i Ci przesłać? litości !
Ewa104 04.09.2012 15:42
Nigdzie na zdjęciach nie widzę tego liścia chrzanu.Gdzie on jest w tym słoiku?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak