Ogórki konserwowe z marchewką

Ogórki konserwowe z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    1 kg
  • woda

    1 litr
  • sól

    4 łyżeczka
  • cukier

    7 łyżeczka
  • ocet

    3/4 szklanka
  • czosnek

    4 ząbek
  • koper

    1 kiść
  • ziele angielskie

    10 ziarna
  • Liść laurowy suszony Prymat

    8 liście
  • Gorczyca biała cała Prymat

    garść ziarna
  • marchew

    1 sztuka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ogórki konserwowe z marchewką

Umyć ogórki i włożyć je do słoików. Następnie dodać przyprawy: czosnek, koper, ziele angielskie, liście laurowe, gorczycę oraz pokrojoną w plastry marchewkę. Przygotowaną zalewą z wody, octu, cukru i soli zalewam słoiki. Zamknięte słoiki pasteryzuję do zagotowania. Po wyjęciu z garnka odwracam słoiki do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat