Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki konserwowe ostre

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 7szkl
ocet 10 % 1szkl
cukier 7łyżek
soli 1łyzka
Gorczyca biała cała Prymat
czosnek
Liść laurowy suszony Prymat
koper
ziele angielskie
pieprz
marchewka
korzeń chrzanu

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki konserwowe ostre

Wodę oraz cukier mieszamy, dodajemy sól a na koniec ocet. Zalewa wystarczy na 6 słoików 0,9l.
Do umytych słoików wsypujemy wszystkie składniki. Wcześniej umyte ogórki układamy ściśle w słoikach. Zalewamy gorącą zalewą i pasteryzujemy 5minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.08.2013 18:01
fajne zdjęcie :)
Magula 14.08.2013 08:25
Lubie ogóreczki z chili

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak