Ogórki konserwowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

  • ocet

  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • koper

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myjemy i układamy w słoiczkach. Gotujemy wodę, dodajemy ocet oraz przyprawy zalewamy tym ogórki. Do każdego słoiczka dodajemy ziarnka gorczycy oraz koperek. Słoiczki szczelnie zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 28.11.2010 08:07
też robię takie na święta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat