Ogórki kiszone letnie

Ogórki kiszone letnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 kg
  • czosnek

    6 ząbek
  • koper

    2 kiść
  • chrzan

    2 sztuka
  • woda

    1 litr
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ogórki kiszone letnie

Ogórki myję i wkładam do słoików. Zalewam je wodą z solą i zamykam słoiki. Tak przygotowane ogórki przechowuję 5 dni w słonecznym i ciepłym pomieszczeniu. Po tym czasie są gotowe do jedzenia. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat