Ogórki kiszone letnie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 kg
  • czosnek

    6 ząbek
  • koper

    2 kiść
  • chrzan

    2 sztuka
  • woda

    1 litr
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki myję i wkładam do słoików. Zalewam je wodą z solą i zamykam słoiki. Tak przygotowane ogórki przechowuję 5 dni w słonecznym i ciepłym pomieszczeniu. Po tym czasie są gotowe do jedzenia. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat