Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    dowolna ilość
  • czosnek

    5-6 ząbków na słoik
  • koper

    1 gałązka na słoik
  • woda

    1 l
  • sól

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki powkładać do słoików dodać do każdego słoika czosnek , koper. Zagotować wodę z solą i gorącą zalewą zalewamy ogórki, zakręcić odwrócić do góry dnem i potrzymać kilka dni w ciepłym pomieszczeniu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Przepisy Joanny 28.02.2014 12:37
robię tak samo tylko ja zalewam zimną wodą
IZABELA29 17.11.2012 11:04
doskonałe na każdą okazje
ben-ka 22.10.2012 10:11
W tym roku to ja mam bardzo duży zapas ogórków.
Krystyna32 26.05.2012 11:37
pyszne
Ada-Gaba 10.02.2012 07:22
uwielbiam
matii6 20.09.2010 20:35
ale fajne te ogórki
Margo1 19.09.2010 20:42
Wyśmienite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat