Ogórki kiszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    3 kg
  • czosnek

  • chrzan

  • koper

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • woda

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki gruntowe myjemy, zalewamy wodą i odstawiamy na ok godzinę. Do każdego słoika na dno układamy koszyczek kopru, kawałek chrzanu, ząbek czosnku, liśc laurowy, 2 szt ziela angielskiego. Wkładamy ogórki.
Zalewa:
na 1 litr wody - 2 łyżki soli

Zalewę wlewamy do słoików, zakręcamy i odstawiamy do góry dnem w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat