ogórki kiszone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki

    2 kg
  • sól

    4 łyzki
  • koper

    do smaku
  • czosnek

    4 ząbki
  • chrzan

    do smaku
  • liście dębu

    do smaku
  • woda

    2 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umieszczamy w słoikach,wkładamy do każdego po kawałku chrzanu, liścia dębu, kopru i czosnku. Zalewamy wodą wymieszaną z solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat