Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórki gruntowe 2 kg
sól 2 łyżki
koper 4 gałązki
czosnek 4 ząbki
chrzan kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kiszone

Do garnka wlewamy 2 litry wody, wsypujemy 2 łyżki soli i zagotowujemy. Do czterech słoików wkładamy ząbki czosnku, koper oraz po kawałku chrzanu. Układamy w słoiku umyte ogórki. Ogótki zalewamy gorącą wodą z solą i szybko zakręcamy. Odwracamy do góry dnem na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 15.11.2012 09:00
też takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak