Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórki kiszone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki gruntowe 3 kg
sól kamienna
koper
liść porzeczki
liść wiśni
korzeń chrzanu 1
czosnek
woda
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 opak
Ziele angielskie całe Prymat 10 ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: ogórki kiszone

Kroki postępowania

1
Ogórki umyć przebrać. Przygotować zalewę na 1 l wody wsypać 2 łyżki soli kamiennej zagotować , ostudzić.
Krok 1 - ogórki kiszone foto
2
Do słoików wsypać ziele , liść laurowy , liść wiśni porzeczki, gorczycę , czosnek , chrzan koper. Układać ciasno ogórki.
Krok 2 - ogórki kiszone foto
3
Zalać przygotowaną wcześniej zimną zalewą , dobrze zakręcić , postawić do góry dnem.
Krok 3 - ogórki kiszone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 08.07.2013 14:07
lubię ogórki z takimi dodatkami
Juleczka20 12.08.2012 11:27
pyszne ogóreczki
Andysz 06.08.2012 14:35
,mmmm lubię takie!;)
AURELKA 04.08.2012 11:48
ja też dodaję i zile i listek i gorczycę bo to sam smak
Mysiunia 23.07.2012 20:18
ja dziś robiłam kiszone do słoików, ale ja daję tylko wodę z solą, czosnek, koper i chrzan :)
Kuchareczka2 23.07.2012 18:05
A mnie dziwi jeżeli ktoś nie dodaje
SmacznaPyza 23.07.2012 17:57
niezmiennie, ile razy widzę taki przepis, dziwi mnie dodatek ziela, liścia i gorczycy do ogórków kiszonych - to przyprawy do marynat

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak