OGÓRKI KISZONE

OGÓRKI KISZONE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki gruntowe

    5 KG
  • koper świeży

  • czosnek

  • sól

    10 ŁYŻEK
  • woda

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • LIŚĆ Z WIŚNI

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WKŁADAM DO WIADERKA UMYTE OGÓRKI I DODAJĘ KOPER, PIEPRZ, CZOSNEK SÓL, LIŚĆ LAUROWY I LIŚCIE Z WIŚNI. W CHŁODNYM MIEJSCU POD PRZYKRYCIEM ZOSTAWIAM NA 3 DNI. NASTĘPNIE PRZEKŁADAM OGÓRKI DO SŁOIKÓW I WLEWAM ZALEWĘ Z NICH JAK BĘDZIE JEJ MAŁO MOŻNA DODAĆ PRZEGOTOWANĘJ WODY. ZAKRĘCAM I WEKUJĘ OK. 10 MINUT. PO WYJĘCIU ODWRACAM SŁOIKI DO GÓRY DNEM. POWYSTYGNIĘCIU PRZENOSZĘ DO SPIŻARNI.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wojr63 05.06.2012 23:33
super
rjustysia 06.05.2012 14:56
Najlepsze domowe :)
wojr63 26.03.2012 13:48
moje ulubione
RenataZ-et 23.03.2012 22:04
najlepsze :)
RenataZ-et 23.03.2012 22:04
najlepsze :)
berys18 21.03.2012 17:35
fajne ogóreczki
berys18 21.03.2012 17:35
fajne ogóreczki
Margo1 21.03.2012 16:49
pyszne
M-W 21.03.2012 13:23
super przepis
mikrusiak 21.03.2012 13:01
mniam mniam...;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat