Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki dowolna ilość
ocet 10 % 1 szkl.
woda 4 szkl.
sól do smaku
cukier 1,5 szkl.
Gorczyca biała cała Prymat do smaku
czosnek do smaku
Liść laurowy suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki kanapkowe słodko-kwaśne

Zagotować wodę z octem i cukrem - do płynu wycisnąć czosnek w dowolnej ilosci.
Ogóki jędrne (mogą być grube i wyrośnięte) umyć, osączyć i pokroić wzdłuż w niezbyt cienkie plastry. Włożyć do średnich słoików wkładając pomiędzy plasterki po jednym liściu laurowym na każdy słoik. Posypać dowolną ilością gorczycy i zalać do pełna marynatą. Krótko zapasteryzować.
Ogórki po tygodniu nadają się już do zjedzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak