Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki duszone z miętą

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek 1 kg
śmietana 1/2 szklanki
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
mleko 1 szklanka
mięta 1 pęczek/świeża
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki duszone z miętą

Ogórki umyć, obrać, pokroić w grubą kostkę i ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut i odcedzić. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, zalać mlekiem, zagotować, odstawić, przyprawić do smaku i zaciągnąć śmietaną. Ugotowane ogórki zalać sosem , posypać drobno posiekaną miętą. Podawać do potraw mięsnych, ryb i na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 17.09.2015 13:56
bardzo ciekawe takie odświeżające danie
Anna169Hosz 17.09.2015 11:38
Interesujący przepis i uroczy talerz w kropeczki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak