Ognisty kurczak z grilla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • podudzia z kurczaka

    500 gram
  • pałki z kurczaka

    500 gram

Marynata

  • olej rzepakowy

    6 łyżek
  • Papryka wędzona słodka mielona Prymat

    2 łyżeczka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 kopiasta łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Polać olejem, dodać wszystkie przyprawy oraz przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Mięso piec na rumiano na mocno rozgrzanym grillu do miękkości
afrodyta
Pikantne kąski z kurczaka z grilla. Polecam

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta Ryżek-Kalkowska 19.07.2016 14:07
Wygląda na bardzo smakowity OBIADEK :)
Margo1 03.06.2016 07:18
Wygląda apetycznie
gregor# 24.05.2016 22:53
Lubię takie mięsko
iziona 24.05.2016 15:32
Brzmi i wyglada pysznie :)
Pani Domu 24.05.2016 13:52
taki kurczak to da mnie
Malinka 24.05.2016 11:12
To coś dla mnie, idealne mięsko!
Franciszek 24.05.2016 10:48
dobry przepis
RenataZ-et 24.05.2016 09:10
super kurczak!
Iwusia 23.05.2016 23:57
lubię na ostro
MAR3STA 23.05.2016 23:37
Pyszne grillowane mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat