Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ognisty kurczak z grilla

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

podudzia z kurczaka 500 gram
pałki z kurczaka 500 gram

Marynata

olej rzepakowy 6 łyżek
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 2 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 kopiasta łyżka

Porada

Pikantne kąski z kurczaka z grilla. Polecam

Przepis i sposób przygotowania na: Ognisty kurczak z grilla

Mięso z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Polać olejem, dodać wszystkie przyprawy oraz przecier pomidorowy. Dokładnie wymieszać i odstawić do lodówki na ok. 4 godziny. Mięso piec na rumiano na mocno rozgrzanym grillu do miękkości

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 19.07.2016 14:07
Wygląda na bardzo smakowity OBIADEK :)
Margo1 03.06.2016 07:18
Wygląda apetycznie
gregor# 24.05.2016 22:53
Lubię takie mięsko
iziona 24.05.2016 15:32
Brzmi i wyglada pysznie :)
Pani Domu 24.05.2016 13:52
taki kurczak to da mnie
Malinka 24.05.2016 11:12
To coś dla mnie, idealne mięsko!
Franciszek 24.05.2016 10:48
dobry przepis
RenataZ-et 24.05.2016 09:10
super kurczak!
Iwusia 23.05.2016 23:57
lubię na ostro
MAR3STA 23.05.2016 23:37
Pyszne grillowane mięsko
Łukasz15 23.05.2016 22:59
Apetyczne mięsko
bertpvd 23.05.2016 22:43
fajny przepis
krokus 23.05.2016 21:19
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak