Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane pałki i skrzydełka z kurczaka
Prosty, szybki i sprawdzony przepis na grillowane pałki oraz skrzydełka z kurczaka.
Wyjątkowy smak grillowanemu mięsu nada aromatyczna marynata przygotowana z musztardy czeskiej, miodu wielokwiatowego, sosu sojowego, oleju oraz pikantnej przyprawy do grilla Prymat. Zanim natrzemy nią kurczaka warto lekko ponacinać mięso. Dzięki temu zabiegowi marynata dotrze w każde miejsce, mięso będzie szybciej się grillowało i w efekcie będzie jeszcze lepiej smakowało!
1. Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy. Nacieramy drób i odstawiamy do lodówki. Polecam, aby kurczak marynował się minimum przez godzinę.
2. Po tym czasie, zamarynowane mięso wstawiamy na aluminiowe tacki i kładziemy na ruszt. Skrzydełka i pałki grillujemy z każdej strony, aż uzyskają piękny, złoty kolor.
3. Gotowe! Tak przygotowane kurczaczki powinny być aromatyczne i chrupiące.