Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 8 sztuk
jaja 3 sztuki
musztarda 3 łyżki
czosnek ząbki 3 ząbki
Bułka tarta klasyczna Prymat ok 10 łyżek
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: "Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem

Kroki postępowania

1
1. Schab rozbijamy na plastry.
Krok 1 - "Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem foto
2
2. Z jednej strony nacieramy papryką i solą, z drugiej pieprzem. Czosnek drobno siekamy. Odrobinę kładziemy na talerzu, następnie kładziemy plaster schabu, znów czosnek i znów plaster schabu. Tak postępujemy z resztą mięsa. Talerz zawijamy folią spożywczą i odstawiamy schab na 30 minut do lodówki.
Krok 2 - "Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem foto
3
3. Jajka roztrzepujemy, następnie dokładnie mieszamy z musztardą. Plastry schabu maczamy w jajku, następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju po 2-3 minuty z każdej strony.
Krok 3 - "Odświeżone" kotlety schabowe z musztardą, papryką i czosnkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak