Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Odsmażane pierogi ze śmietaną i skwarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierogi 10 sztuk
skwarki 2 łyżki
masło 2 łyżki
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Odsmażane pierogi ze śmietaną i skwarkami

Na patelni rozpuszczamy skwarki i masło. Następnie wrzucamy na rozgrzany tłuszcz zimne pierogi ( ziemniaczane, z kapustą, serowe itp) z dnia poprzedniego. Podsmazamy z każdej strony żeby ładnie się zrumieniły. Na talerzu polewamy śmietanką do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak