Odmienione mielone

Odmienione mielone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowo-wołowe

    0,5 kg
  • jajko

    1 szt
  • kajzer

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • przyprawy

    do smaku
  • bułka tarta

    według potrzeby
  • olej do smażenia

    według potrzeby
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Odmieniłam zwykłe mielone.
Powstały -
Mielone z serową niespodzianką
Przygotowujemy masę jak na zwykłe mielone kotlety

Mięso, jajko, namoczoną kajzerkę, drobno posiekaną cebulę, przyprawy ( sól, pieprz, papryka ostra, bazylia, może też być posiekana zielenina), dokładnie wyrabiamy.
Plasterki sera żółtego przecinamy wzdłuż.

Następnie, każdą połowę plastra zwijamy luźno w rulon, obkładamy go z obu stron masą mięsną i formujemy tak, by zalepić ser w środku. Powstaną nieco podłużne kotlety, które smażymy na rozgrzanym na patelni tłuszczu aż będą rumiano-brązowe.
Najbardziej smakują i wyglądają apetycznie, gdy z nadkrojonych wypływa ser.
Kotlety można podawać z pieczywem, ziemniakami lub wg upodobania.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Honorata1

21.07.2012 17:03
prezentuja się smakowicie :)

malcik111

13.06.2012 22:43
świetny wkładka

Justa32

02.06.2012 11:53
super smakują już takie z wkładką jadłam rewelacja!!!!

Fiffi

27.03.2012 22:45
kotlety z niespodzianką

Piotr24

21.03.2012 19:11
warto spróbować:)

anja3107

21.03.2012 15:16
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat