Oczy krokodyla

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szkl
  • mak

    1 szkl
  • białko

    6 szt
  • wiórki kokosowe

    20 dag
  • proszek do pieczenia

    1 łyż
  • Krem:

  • mleko

    0,5 litra
  • margaryna Kasia

    1 kostka
  • cukier

    0,5 szkl
  • delicje

    3 paczki
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem,dodać mak i wiórki kokosowe,na koniec dodać proszek do pieczenia i piec około 25-30 min. Do szklanki odlać trochę mleka i rozrobić budynie,resztę mleka zagotować.Dodać cukier i wlać proszek budyniowy do mleka.Budyń po ugotowaniu wystudzić i utrzeć z margaryną.Wylać na gotowe ciasto makowe.Gdy budyń troszkę wystygnie układać na nim delicje.Galaretki rozpuścić każdą w 1 szklance wrzątku i gdy zaczną tężeć wylać na delicje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (32)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cooleczka 04.09.2013 22:38
pomysłowo :)
kamyk 12.05.2012 21:18
ciekawe ciastko
rjustysia 10.04.2012 11:20
ciekawa nazwa i interesujące ciasto :)
Kuchareczka2 02.04.2012 10:26
pycha
senninha 30.03.2012 11:50
cudna nazwa!
Karmel 28.01.2012 21:14
super
Karmel 10.01.2012 13:30
piękne
Olaa 04.01.2012 19:42
fajne
Renataj 25.12.2011 21:12
Nie lubię jakiś tam orientalnych dań ale takie oczęta to zjadłabym z apetytem.
Małgorzata106 09.12.2011 08:51
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat