Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Obiadowa czerwona kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
sok z cytryny 2 łyżki
masło do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: Obiadowa czerwona kapusta

Czerwoną kapustę kroimy w dość cienkie paski. Następnie gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. W tym czasie drobno siekamy cebulę i przysmażamy na maśle.
Gotową kapustę odcedzamy. Dodajemy ją do cebuli i dalej podsmażamy. Następnie zalewamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Całość dokładnie mieszamy i podajemy z drugim daniem obiadowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 13.01.2013 18:45
lubie czerwona kapustę,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak