Przepis i sposób przygotowania na: Nuggetsy z miodową nutą
Przygotować marynatę: jogurt wymieszać z płynnym miodem (jeśli miód jest nieco gęstszy należy najpierw rozetrzeć go z niewielką ilością jogurtu i następnie dodać pozostały jogurt), dodać łyżeczkę pieprzu cayenne i dokładnie wymieszać. Kawałki fileta wrzucić do marynaty i pomieszać tak, aby mięso zostało nią dokładnie pokryte. Przykryć i odstawić do lodówki na min. 1 godzinę.
Przygotować panierkę: płatki kukurydziane zmielić (np. blenderze) - nie muszą być starte na pył, część może mieć postać większych okruszek. Do zmielonych płatków dodać przyprawy, sezam, otręby i bułkę tartą, wymieszać.
Zamarynowane kawałki mięsa przekładać wprost z marynaty do talerza z panierką. Panierować, dociskając dokładnie drobinki panierki do mięsa. Opanierowane nuggetsy smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podawać z dowolnym dipem (ja podałam z sosem jogurtowo-czosnkowym w towarzystwie Ziemniaków jak z ogniska).