Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Nugat orzechowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
3 szt
cukier
1 szklanka
margaryna
1 kostka
kakao
3 łyżki
herbatniki
4 opakowania
wiórki kokosowe
1/4 szklanki
rodzynki
1/4 szklanki
andrut
orzechy włoskie
0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Nugat orzechowy

Jaja ubić na parze z cukrem i ostudzić ubijając cały czas. W tym samym czasie w rondelku rozpuścić margarynę z kakao i ] również ostudzić. Drobno pokruszone herbatniki dodać do jajek z cukrem. Wymieszać. Dodać bakalie. Wymieszać wszystko i tak przygotowaną masę wyłożyć na jeden wafel. Przykryć drugim. Kroić w kwadraty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 13.03.2012 14:42
fajne
Robert10 16.02.2012 10:42
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak