Nototenia w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nototenia

    6 szt
  • szałwia świeżą

    5 gałązek
  • trawa cytrynowa

    1 łyżeczka
  • masło

    50 g
  • oliwa

    3 łyżki
  • cytryna

  • sól do smaku

  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • estragon

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nototenia w ziołach foto
Umyć i posiekać szałwię.
Krok 2 - Nototenia w ziołach foto
Wymieszać trawę cytrynową z masłem.
Krok 3 - Nototenia w ziołach foto
Do malaksera wlać oliwę, dodać estragon i sok wyciśnięty z jednej cytryny.
Cytrynę wyszorować dobrze zetrzeć też do malaksera odrobinę skórki.
Zmiksować. Potem dodać masło z trawą cytrynową, pieprz oraz sól i jeszcze raz zmiksować.
Krok 4 - Nototenia w ziołach foto
Oporządzić tuszki ryby. Odciąć płetwy, oskrobać łuski, umyć. Natrzeć rybę przygotowana marynatą, zawinąć w folie i odstawić do lodówki na pół godziny.
Krok 5 - Nototenia w ziołach foto
Piec w temperaturze ok 200 stopni przez 20-30 minut.
Podawać z ziemniaczkami lub ryżem. Smacznego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 13.06.2014 22:15
ciekawy pomysł na pyszną rybkę
kuklik 28.11.2013 08:53
w takim wydaniu nie jadłam jeszcze tej ryby
jozefinach 02.01.2013 17:39
Danie prezentuje się bardzo smakowicie.
Patrycja25 01.01.2013 18:52
dobre
Bogusiaz 01.01.2013 18:43
lubie ta rybke
Poison1988 01.01.2013 18:28
nieźle wygląda rybka i fajnie podana. Aczkolwiek nigdy nie jadłam :D
Sylwia56 01.01.2013 18:20
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat