Norweski placek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    4 szt
  • cukier puder

    30 dag
  • żółtka

    4 szt
  • jogurt bananowy

    1 szt
  • śmietana kremówka

    1,5 szklanki
  • banan

    2 szt
  • orzechy włoskie

    15 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Białka ubij, połącz z orzechami i 15 dag cukru pudru. Wlej do okrągłej formy, piecz 30-40 min w temp. 170 stopni.
2. Masa:śmietanę ubij. Banany zmiksuj. Żółtka ubij z resztą cukru pudru. Dodaj śmietanę, jogurt i masę bananową, wymieszaj. Wylej na ostudzone ciasto. Zamroź.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 25.12.2013 09:34
fajny placek
IwonaKa 04.11.2013 00:09
zjadłabym,moje smaki
alaaa 13.05.2011 21:07
na pewno będzie pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat