Normandzkie ziemniaczki

Normandzkie ziemniaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 ½ kg
  • śmietana

    150 ml
  • masło

    3 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Normandzkie ziemniaczki

Ziemniaki obrać, podzielić na ćwiartki, posolić, ugotować na pół twardo, odcedzić. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego, wyłożyć wiórkami masła, zalać śmietaną. Zapiec.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat