Normandzkie ziemniaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 ½ kg
  • śmietana

    150 ml
  • masło

    3 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, podzielić na ćwiartki, posolić, ugotować na pół twardo, odcedzić. Ziemniaki przełożyć do naczynia żaroodpornego, wyłożyć wiórkami masła, zalać śmietaną. Zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat