Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nogi gęsie pieczone w pomarańczach

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gęś 2 nogi
kolendra 3/4 łyżeczki
cząber 3/4 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
pomarańcza 1
olej rzepakowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
woda 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Nogi gęsie pieczone w pomarańczach


Nogi gęsie zamarynować. Olej wymieszać z papryką słodką i ostrą, kolendrą oraz cząbrem, solą i pieprzem. Nogi ponacinać od góry. Natrzeć je marynatą. Wstawić na kilka godzin do lodówki, a najlepiej całą noc.
Pomarańcz pokroić w plastry (nie obierać). Przełożyć do worka do pieczenia pomarańcz. Na to ułożyć nogi gęsie. Podlać wodą. Zamknąć worek do pieczenia za pomocą klipsów.
Piec 10 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni, a następnie ok. 1,5 h w 160 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 30.12.2014 09:13
smaczne mięsko
kriko 30.12.2014 09:13
uwielbiam dobrze zrobioną gęsinę
Krzysztof15 30.12.2014 08:41
pyszna gesina

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak