Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Noga drobiowa gotowana i opiekana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda zimna 2 litry
włoszczyzna 2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/4 łyżeczki
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 50 ml
ząbki czosnku 2 szt
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Noga drobiowa gotowana i opiekana

Przygotować wszystkie składniki.Mięso umyć i wstawić do garnka z wodą. Dodać sól, ziele ,liść laurowy i włoszczyznę .Gotować 35 minut na wolnym ogniu do miękkości mięsa.
Nogi wyjąć i ostudzić natrzeć solą czosnkową i olejem , posypać papryką ostrą i słodką , ziołami i obłożyć świeżo wyciśniętym czosnkiem. Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Rozgrzać olej na patelni i obsmażyć nogi z obu stron na rumiano..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.04.2016 08:40
też tak kiedyś robiłem
Jolcia_90 03.04.2016 22:49
apetyczny kurczak :) Super :)
Czyki 03.04.2016 20:59
Świetny pomysł, a często zastanawiam się co z takim mięsem obgotowanym zrobić:) bardzo mi się podoba:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak