Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niemki w zalewie octowej

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

niemki
ocet 2 szk
woda 3 szk
cukier 2 łyżki
sól 2 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Niemki w zalewie octowej

Grzyby oczyścić i umyć. Przełożyć do garnka i obgotować przez około 15 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzić i przełożyć do słoików. Wodę wymieszać wraz z octem. Dodać sól, cukier, gorczycę, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz kolorowy. Wszystko razem zagotować. Gorącą marynatą zalać grzyby. Słoiki mocno zakręcić, odwrócić do góry dnem i poczekać aż ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 07.12.2013 11:23
u nas to chyba są opieńki(jak dobrze widzę ze zdjęcia)-też je lubię:)
Ela15 29.11.2013 14:18
nie znam niestety tych grzybów
kuklik 18.10.2013 21:45
też nie znam takich grzybów
caralajna 16.09.2013 07:30
nie znam tych grzybów :) ale w occie ogólnie grzyby lubię
sanielcia 12.09.2013 13:08
bardzo lubię takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak