Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki ugotowane
2 kg -
pieczark
0,5 kg -
cebula
3 szt -
masło
125 g -
wafle tortowe
1-2 opakowania -
sól
-
jajko
5 szt -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
ser gouda
0,5 kg -
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Niby krokiety
Kroki postępowania
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Pieczarki pokroić w kostkę, usmażyć na patelni i przełożyć do garnka.
Cebulę pokroić w kosteczkę, usmażyć i dorzucić do pieczarek. Doprawić pieprzem ale nie dawać soli lub dać bardzo mało - ser jest dostatecznie słony.
Na każdym waflu rozsmarować gorące ziemniaki nożem lub łyżką i układać je jeden na drugim.
Zaczynamy układać farsz z serem na na ostatnim z wafli.
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)