Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Necówka na domowy sposób

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Słonina świeża 1 kg
schab bez kości 1,5 kg
karkówka 1,2 kg
cebula 5 średnich sztuk
czosnek 1 główka
śmietana 18 proc 0,5 l
majeranek 1/2 opakowania
Kminek cały Prymat 1/2 opakowania
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Necówka na domowy sposób

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 1 - Necówka na domowy sposób foto
2
Schab i karkówkę zemleć na maszynce na średnich oczkach, a słoninę, cebulę i czosnek na małych oczkach.
Do farszu dodać śmietanę, majeranek, sól i pieprz do smaku.
Krok 2 - Necówka na domowy sposób foto
3
Olejem lekko nasmarować blachy, uformować mięso, posypać kminkiem.
Krok 3 - Necówka na domowy sposób foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę 5 minut.
Krok 4 - Necówka na domowy sposób foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.03.2013 09:30
chyba nie robiłam
teresa18 16.12.2012 19:47
pyszne
Goya 16.12.2012 19:22
super
Anula 16.12.2012 18:40
To musi być pyszne:)
magdziorka6 16.12.2012 18:37
fajny sposób na domowe mięsko
Habibi 16.12.2012 18:14
Znam taki wyrób wędliniarski, jednak jest to polędwica zapieczona w mielonym klopsie.
kala9287 16.12.2012 18:09
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak