Navarin

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    3 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • ziemniaki

    1,25 kg
  • Czosnek suszony Prymat

    1 szczypta
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • sól

    1 szczypta
  • cukier

    1 szczypta
  • olej

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • jagnięcina

    1 bez kości
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso pokroić na małe kawałki, obsmażyć na bardzo gorącym oleju i przełożyć do dużego rondla. Cebule obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, wymieszać z mąką, rozprowadzić 1 szklanką zimnej wody, zagotować i wlać do rondla z mięsem. Dodać koncentrat pomidorowy, jeszcze jedną szklankę wody, czosnek Prymat, liść laurowy Prymat oraz tymianek Prymat, wymieszać i gotować pod przykryciem, na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wtedy dodać do rondla obrane, opłukane i pokrojone na ósemki ziemniaki, trochę posolić. Włożyć masło, wstrząsnąć rondlem i jeśli trzeba dolać trochę gorącej wody. Dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed podanie doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Podawać z marchewką smażoną z ananasem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 16.06.2011 00:00
dobre
Tika4444 10.05.2011 10:19
ciekawy przepis
Tika4444 10.05.2011 10:19
ciekawy przepis
jasiek 20.02.2011 22:58
nie lubię jagnięciny
berys18 01.02.2011 07:21
ja nawet nigdy cielęciny nie jadłam
szajba2 20.01.2011 14:42
fakt jagnięcina nie jest zbyt dostępna
Babciagramolka 23.12.2010 21:30
O rany- jagnięcina - żeby tak można było jeszcze ją kupić w każdym sklepie .
Barbara55 03.09.2010 18:07
jagnięcina - mniam mniam
aga130982 14.07.2010 08:45
wypróbuje
Allice 05.05.2010 18:24
Mmmm... brzmi smacznie, tylko jagnięciny brak.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat