Umyte i osuszone mięso pokroić na małe kawałki, obsmażyć na bardzo gorącym oleju i przełożyć do dużego rondla. Cebule obrać, pokroić w plasterki, podsmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu, wymieszać z mąką, rozprowadzić 1 szklanką zimnej wody, zagotować i wlać do rondla z mięsem. Dodać koncentrat pomidorowy, jeszcze jedną szklankę wody, czosnek Prymat, liść laurowy Prymat oraz tymianek Prymat, wymieszać i gotować pod przykryciem, na małym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Wtedy dodać do rondla obrane, opłukane i pokrojone na ósemki ziemniaki, trochę posolić. Włożyć masło, wstrząsnąć rondlem i jeśli trzeba dolać trochę gorącej wody. Dusić pod przykryciem, aż wszystkie składniki będą miękkie. Przed podanie doprawić solą, pieprzem i cukrem.
Podawać z marchewką smażoną z ananasem.