napoleonki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • mleko

    1 i 1/2 szklanki
  • masło

    1 kostka
  • budyń

    1 sztuka
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • sok z cytrtny

    2-3 łyżeczki
  • cukier puder

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto rozmrozić. Pokroić na dwa placki. Piec ok. 25 minut w temp. 225 st. Z proszku budyniowego i mleka ugotować budyń. Ostudzić go zmiksować z masłem cukrem pudrem i sokiem. Placki przekładać wystudzonym kremem. Posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jolanta19 07.12.2011 17:28
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat