napój z czarnego bzu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwiatostan czarnego bzu

    5 szt
  • cukier

    25 dag
  • cytryna

    1 szt
  • woda

    2 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kwiatostany bzu czarnego umyć odciąć łodyżki od kwiatostanów włożyć do dużego zakręconego słoja zalać przestudzonym syropem z wody i cukru oraz sokiem z połowy cytryny pozostawić na tydzień w chłodnym miejscu szczelnie zamknięte po upływie tego czasu przecedzić dodać pokrojoną w małe kawałki połowę cytryny i niewielką ilość startej skórki cytrynowej podawać na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat