napój arbuzowo miętowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • arbuz

    500 gram
  • mięta świeża

    2 gałązki
  • woda

    do uzupełnienia
  • sok z cytryny

    do smaku
  • lód

    kilka kostek
  • kefir

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miętę świeżą ogrodową opłukać, arbuza umyć i wyżłobić ze skórki. Do blendera wlać maślankę, dodać lód, arbuz w kawałkach i miętę, dokładnie zmiksować. Uzupełnić schłodzoną wodą (może być gazowana), skropić sokiem z cytryny (opcjonalnie). Przelać do szklanek, udekorować, pić od razu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 10.09.2013 13:36
To coś dla mnie :-)
Krystyna32 05.08.2013 08:32
pyszny napój
ben-ka 06.07.2013 09:03
Musiał być pyszny!
Mati13 17.04.2013 22:06
takiego bym z chęcią spróbował :)
Agnieszka-87-25 13.04.2013 08:13
postawi na nogi , super witaminki :)
Wafelek2601 08.04.2013 07:42
Super orzeźwiający
czekoladka_m 25.11.2012 17:06
Moje ulubione smaki:)
Katarzyna59 05.09.2012 15:25
super
RenataZ-et 03.08.2012 15:40
uwielbiam takie orzeźwiające napoje
Dorota59 02.08.2012 10:02
orzeźwiający

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat