Nalewka z pigwy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • spirytus

    3 szklanki
  • wódka

    3 szklanki
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce pigwy myjemy, kroimy na połówki, wycinamy z nich gniazda nasienne. Pokrojone owoce przekładamy do dużego słoja, zalewamy spirytusem i odstawiamy na co najmniej tydzień. Następnie mieszamy całość, dolewamy wódkę, dosypujemy pozostały cukier, dokładnie mieszamy. Odstawiamy na co najmniej 40 dni. Po upływie tego czasu odcedzamy i rozlewamy do butelek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 14.03.2013 22:33
pewnie super smakuje :D
matesko 17.09.2012 11:01
smaczna
ElizaT 20.03.2011 11:36
będę korzystała z przepisu
dragonfly 14.11.2010 18:22
można spróbować :)
Damian19 12.11.2010 21:16
pyszna
matii6 11.11.2010 16:03
coś dla mnie ,lubię nalewki
agnieszka214 09.11.2010 07:37
fajne mozna spróbować
Iwusia 08.11.2010 15:14
mniam ... :) Zdrówko !!
amorzenek 08.11.2010 07:20
wygląda na smaczne
iwa643 08.11.2010 07:18
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat