Nalewka z pigwy

Nalewka z pigwy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pigwa

    1 kg
  • cukier

    1 kg
  • spirytus

    ok 0,5 l
  • wódka

    1 l
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Nalewka z pigwy

Owoce oczyszczamy z nasion i kroimy w bardzo cienkie plasterki.Wsypujemy do dużego słoika zasypujemy cukrem i odstawiamy na miesiąc , co jakiś czas zamieszać. Po miesiącu zalewamy wódką zmieszaną ze spirytusem odstawiamy na ok 2,5 miesiąca po tym czasie ostrożnie zlewamy do butelek.Pozostałe wiórki można jeszcze zalać wódką i odstawić na 2 miesiące i ,ponownie zlać,będzie bardziej wytrawne.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

eduszo
eduszo 21.07.2011 09:01
Oj rośnie ci u mnie takie drzewko,owoce napewno się nie zmarnują.
Krystyna32 19.07.2011 08:58
super
szyba 16.07.2011 09:19
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat